Vi har buursdag!

Postet av Simen Bruheim den 27. Feb 2023

 

I dag er det akkurat 125 år siden Ole J. Søberg stiftet Melhus Sportsforening! 

Hundreogtjuefemår med svette, tårer, knekte staver og ski, feiringer, nederlag, oppturer, dieselputring av løypemaskina i Sjetnemyra, feil kompasskurs i Momarka, utslitte målnett i Gruva etter scoringer fra Ola Solbakken og Ingrid Syrstad Engen, serv-smash slått heeeelt ned i venstre hjørnet over nettet, jubel fra sidelinja i Melhushallen, smude pasninger langs vantet i Gimshallen, hundekjøring i allidretten, poengrennseire av Jørgen Graabak i lysløypa, nettsus av basketballen etter en 3-poenger, svanestup og butterfly i C-bygget, baklengssalto på Swingdanskveld i Gruva, klopping i Vassfjellet, lette steg over myrene på tur til neste post, vaffelsteiking i Supporter´n og på Vassfjellhytta, bussturer med både glede og utrøstelige utøvere, middagsservering i kjøkkenet i Melhushallen og mange gode hopp etter Wirkola!

 

Alt dette og mye mer har preget historien til Melhus Idrettslag. I dag huser vi 12 avdelinger, og skriver inn 1512 medlemmer (!) i årsberetningen 2023. Det er vi skikkelig stolt av!

 

Innebandy – Ski – Fotball – Volleyball – Allidrett – Håndball – Trim – Basket – Orientering - Swing – Styrkeløft - Svømming

                                            Et bilde som inneholder tekst, skilt, utendørs, mørk

Automatisk generert beskrivelse

 

Disse avdelingene utgjør aktiviteten vi kan tilby i alle aldre hver eneste dag. Noen har vært her siden stiftelsesdagen og andre har kommet inn de siste 25 åra. Til felles så sprer de idrettsglede for alle på våre idrettsarenaer.

 

Melhushallen Nord & Sør – Gimshallen – C-bygget – Gruva Fotballstadion – Høyeggen Gymsal – Vassfjellhytta – Kjøkkenet i Melhushallen – Kregneskjølen – Styrkerommet i Klubbhuset – Sjetnemyra – Klubbhuset i Gruva

 

Idrettslaget er av frivillig virke og vi kan aldri understreke godt nok hvor stolte vi er av alle som legger ned innsats på fritiden for oss! Avdelingene tilbyr også aktiviteter i form av arrangementer som går utover det daglige treningstilbudet. Disse tilbudene har blitt godt lagt merke til i både lokalsamfunnet og i Trøndelag noe som har gitt oss det gode rykte for vårt idrettslag.

 

Melhus Cup – Skifestivalen – Einar Tambarskjelves Minneløp – Julecup – 3v3 Cup – Poengrenn – Gimse by Night – EasyBasket-turnering - Høstdag på Vassfjellhytta – SUM Fotballskole – Melhus Idrettsfestival – Minihåndball turnering

 

Hovedstyret benytter anledningen til å takke alle som har gjort og fortsatt gjør til at vi klarer å oppfylle vår visjon:

Idrettsglede for alle!

                                                                        

 

Markering av 125-års jubileet

Selve feiringen av jubileumsåret vårt tar plass på Melhus Idrettsfestival den 9.september. I tillegg til ordinær idrettsfestival blir det også:

  • Gratis pølse til alle!
  • Lansering av en helt ny kleskolleksjon (mer informasjon om dette kommer)
  • Salg av caps, lue og kopp - LIMITED EDITION - med jubileumslogo
  • Salg av 100 års jubileumsbok
  • Stor nyhetsartikkel på våre hjemmesider med historien de siste femogtjue åra!
  • + En par overraskelser til!


Jubileumskomiteen består av:

Geir Christian Lunde – Roy Åge Østeraas – Stein Ivar Foss - Frank Brudal – Marit Leer – Hilde Gråbak Lian – Jens Kristian Auke – Kjellaug Krogh Angvik – Simen Bruheim

 

Et bilde som inneholder tekst, utendørs, person, poserer

Automatisk generert beskrivelse

Vår historie - en liten smakebit: 

Idrettslagets første konkurranse, skøyteløp på Loddvatnet i 1898

I 1898 ble klubben stiftet av Ole J. Søberg og da ved navnet "Melhus Sportsforening" som ble endret til "Melhus Idrettslag" i 1900. Endringen ble markert med et stort skirenn på Eggabakken. Da med ny formann Anton Gimse som var aktiv innen langrenn. På slutten av 1800-tallet var det en bred tilstrømning til idretten som også var et viktig ledd i den alminnelige demokratiprosessen som bla resulterte i at allmenn stemmerett for menn ble innført i 1898. Idrettslaget ble stiftet da masse- og konkurranseidretten med ideen om organisert idrett vant fram i Norge.

 I tillegg til de tolv avdelingene vi har per februar 2023 har klubben gjennom historien hatt avdelinger i skøyter, hopp, alpint og friidrett. Vi har siden den gang vært opptatt av samarbeid, viljen til å nå mål og gleden i mestring. Melhus kommune er en aktiv og idrettsfokusert kommune, og for Melhus idrettslag er det viktig å ta vare på ordene dugnad, frivillighet og engasjement i vokabularet til klubben. I flere perioder har levevilkår og samfunnsforholdene endret seg i samsving med idretten - og for oss dreier det seg om å tilpasse og organisere aktivitet, glede, samhold og konkurranse for alle. 

 

Vi gleder oss til å møte deg på vår feiring den 9.september!

 

Spørsmål?

Ta kontakt på post@melhusil.noKommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.