"Nye" Skjetnemyra skistadion

Postet av Melhus IL den 16. Des 2019

Velkommen til «nye» Skjetnemyra skistadionI høst har det foregått mye arbeid med skianlegget i Skjetnemyra i Melhus. Skiavdelinga i Melhus IL har satt i gang en større oppgradering av lysløypeanlegget, noe som har vært veldig tiltrengt. På skistadion har vi drenert og kjørt på masser. Dette gjør at vi kan utnytte hele skistadion på en bedre måte. I tillegg er det sprengt i fjell for å gjøre både traseen ut av stadion og inn på stadion bredere. Nå har vi bedre plass til å trene, leke og til å gjennomføre arrangement utover vinteren.


Skistadion før arbeidet ble satt i gang

I senere tid har vi tatt ned noe skog, fjernet røtter og gått i gang med å lage en skileik. Denne ligger nå bak den gamle tidtakerbua. Vi var så heldige at vi fikk tilkjørt 3000 m3 med flis fra Granåsen. Dette har vi spredd utover stadion og i lysløypetraseen. Dt var mye is iblandet flisa fra Granåsen, og dette gjør at det er noen kuler som gjør at underlaget kan føles noe ujevnt, men dette vil gå seg til etter hvert. Flisa gjør at det kreves mindre snømengde før løypemaskina kan kjøre. Noe av flisa er brukt til å lage kuleløype i skileik, og det er satt opp lysmaster i skileikbakken, slik at små og store kan ha glede av området også på kveldstid.

 

Skistadion i Skjetnemyra slik den framstår i dag


Vi har brukt godt over 300 dugnadstimer, og i og med at mye av dette arbeidet krevde at mannskapet behersket å kjøre maskiner, har det vært mange timer på noen få. Det gjenstår fortsatt mye arbeid, blant annet har vi fått et nytt bygg fra Norgeshus, som vi tenker å bruke til tidtakerbu. Denne skal settes opp, og de gamle tidtakerbuene skal rives. Vi må også gjøre noe med skibrua. Alt dette krever at folk er villige til å stille opp og gjøre en jobb, og det koster selvfølgelig mye penger for en liten avdeling i idrettslaget.

Nå er vi veldig glade for at vinteren er i frammarsj, og vi håper på mye snø og gode forhold for alle som vil bruke anlegget i Skjetnemyra. Skiavdelinga har et godt samarbeid med Kregneskjølens venner, og i samarbeid med dem blir det kjørt løyper både i lysløypa og på Kregneskjølen. Dette er også dugnadsarbeid utført av frivillige som står på for at folk skal få komme seg ut og få fine turopplevelser i nærområdet på vinters tid.

Over nyttår går vi i gang med poengrenn igjen. Planen er at første poengrenn går av stabelen torsdag 9. januar. Dette er et hyggelig kveldsarrangement som alle kan være med på, også voksne. Her velger man selv om man vil gå med eller uten tidtaking. Det er sosialt og god stemning. Alle får saft og premie når det holdes premieutdelingen til våren.

 

Treningsgruppene i Melhus IL har faste treningstider mandager og torsdager, og her er det plass til flere. Spesielt ønsker vi oss flere jenter. Nytt av året er at vi har opprettet en skileikgruppe for barn i alderen 6-8 år. Dette for å understreke at det er leik, mestring og skiglede vi har fokus på. Alt man trenger er et par ski og staver.  Følg oss på facebook eller på hjemmesiden vår: melhusski.no, og kom dere ut på ski i vinter, ta gjerne med familien i skileiken.

God tur!

Laila Adolfse

Leder Melhus IL ski